Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Groaznic: Otrava din piețe, care ar putea ajunge pe masa de Paște a moldovenilor

© Sputnik / Мирослав РотарьЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Mare grijă la ceea ce cumpărați din piețe pentru masa de Paște – un produs extrem de solicitat acum este toxic pentru organism.

CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) trage un semnal de alarmă - toată vopseaua pentru ouăle de Paște poate fi toxică pentru organism.

Acum, când au mai rămas doar aproximativ trei săptămâni până la Sfintele sărbători de Paște, iar în piețe a început să fie comercializată deja vopseaua de ouă, trebuie să fiți deosebit de prudenți dacă nu vrem să ne alegem cu o infecție toxico-alimentară.

”În general, toată vopseaua pentru ouăle de Paște poate fi toxică pentru organism, din simplul motiv că toată este obținută industrial din coloranți artificiali care până la urmă sunt E-uri”, avertizează CNPIEC.

Cu cât mai multe E-uri sunt înscrise pe ambalaj sau, și mai rău, dacă nu există un ambalaj pe care să fie inscripționată compoziția, cu atât mai mari sunt riscurile.

Mai multe E-uri deosebit de periculoase pot ajung prin coajă în ouăle consumate. Printre acestea se numără azorubina E122, tartrazina E102, albastru briliant FCF E133, guma Xanthan E415 etc, informează instituția.

Centrul avertizează totodată că nu este indicat să păstrăm ouăle vopsite mai mult de 5-7 zile, și asta cu condiția să le țineți la frigider.

Fluxul de știri
0