Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se repetă aprilie 2017? Meteorologii ne avertizează: Iată ce se întâmplă la noapte

© Sputnik / Евгений Резник / Accesați arhiva multimediaПоследствия ледяного дождя в Краснодаре
Последствия ледяного дождя в Краснодаре - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat au anunțat cod galben de îngheț pentru noaptea din 20 spre 21 aprilie.

CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. S.P. În noaptea dintre sâmbătă și duminică vom avea înghețuri de -1.. -3 grade Celsius, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care a și instituit Cod Galben de vreme nefavorabilă.

“În noaptea de 20-21.04, izolat, la suprafața solului, se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°С“, afirmă sinopticienii.

Ei mai spus că, în funcție de evoluția fenomenelor, Serviciul va actualiza acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare.

Ei mai spus că avertizarea de cod galben nu trebuie să ne sperie, dat fiind că “condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vintului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țârii, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice”.

vom mai preciza că de-a lungul timpului, în ziua de 20 aprilie ma avut vreme foarte diferită, iar extremele termice au fost înregistrate: maxime în 1943 (+30,1 grade celsius) și minime în 1979 (-0,8 grade Celsius).

Fluxul de știri
0