Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: O fetiţă de 12 ani s-a sinucis după utilizarea rețelelor de socializare

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O elevă care s-a spânzurat se simțea „copleșită emoțional” și era influențată de utilizarea reţelelor de socializare, dezvăluie ancheta.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Jessica Scatterson, de doar 12 ani, din Cheshire, Anglia, a schimbat mesaje „neplăcute” cu prietenii de la şcoală și a scris postări în care făcea referire la sinucidere în zilele dinaintea tragediei, în aprilie 2017.

Facebook - Sputnik Moldova
Înfiorător: Un nou accident de microbuz transmis LIVE pe Facebook

„Nu se poate ca nivelul și intensitatea activității sale pe platformele de social media (…) să nu-i fi influențat intențiile”, a declarat medicul legist senior din Cheshire, Alan Moore, citat de The Times.

Jessica, care spusese că a fost intimidată şi umilită de colegi la liceul Penketh din Warrington, le-a spus profesorilor că are o viață dificilă acasă. Ea era înstrăinată de mama ei, iar tatăl, Christopher Scatterson, în vârstă de 41 de ani, „vine uneori acasă, se duce în camera lui și plânge”, potrivit celor dezvăluite în anchetă.

Prietenii lui Jessica au sunat la poliţie după ce fata a postat o fotografie cu piciorul ei pe care scrisese mesajul „RIP” („Rest In Peace”, „odihneste-te în pace”) și alte mesaje care stârneau îngrijorare.

Ofițerii au sosit la casa din Warrington și au vorbit cu tatăl ei printr-o fereastră de la etaj, la ora 3:45 dimineaţa, înainte de a auzi un țipăt din interior. Scatterson și-a descoperit fiica în dormitorul ei. Ofițerii au încercat să o resusciteze, dar a fost declarată moartă în spital. Jessica ar fi împlinit 13 ani două zile mai târziu.

Джулиан Ассанж выступил с речью перед журналистами и митингующими у посольства Эквадора в Лондоне - Sputnik Moldova
Politică
Julian Assange: Iată ce riscă copiii tăi dacă le tapezi numele și fotografiile pe Facebook

Au fost descoperite note și desene, pe care era trecut şi numele presupusului coleg care a intimidat-o. Inspectorul Hannah Friend a spus că acestea conțineau şi referiri de sinucidere și moarte.

De asemenea, pe iPad-ul copilei au fost descoperite schimburi de mesaje tensionate dintre Jessica și prietenii ei în ultimele zile de viaţă. A fost descoperită și o fotografie de grup, în care una dintre fețele fetelor fusese tăiată. Prietenii lui Jessica știau că îşi provocase singură răni în trecut, dar nu au spus nimic părinților sau profesorilor.

Tatăl ei, Christopher Scatterson, a spus că nu știa că Jessica era deprimată şi că îşi provoca răni. El a descris relația lor ca fiind „absolut minunată”, numind-o „micuța prințesă”.

„Din punctul meu de vedere, este clar că Jessica trebuie să se fi simțit copleșită emoțional în momentul în care și-a luat viața. Nivelul și intensitatea activității sale pe platformele de socializare, în special în evoluţia lucrurilor către moartea ei, nu se poate să nu-i fi influențat gândirea, starea de spirit și intențiile”, a adăugat Alan Moore, pronunţând un verdict cu privire la sinucidere.

Mai mult de patru din cinci cadre didactice din Marea Britanie au constatat o creștere a numărului de elevi cu probleme de sănătate mintală în ultimii doi ani, potrivit unui studiu la care au participat 8.674 membri ai Uniunii Naționale pentru Educație, precizează The Times.

Fluxul de știri
0