Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cosmonautul Lazutkin a văzut în spațiu un OZN

CC0 / Pixabay / Pexels / Cosmos
Cosmos - Sputnik Moldova
Abonare
Speranța că nu suntem singuri în Univers, că ne vom întâlni cu extratereștrii nu este un vis de copil dobă de literatură de ficțiune.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Pilotul-cosmonaut Aleksandr Lazutkin, care Erou al Rusiei, a povestit pentru Sputnik cum a avut loc întâlnirea pe orbită cu un obiect neidentificat.

Speranța că nu suntem unicii în Univers, că ne vom întâlni cu extratereștrii nu este deloc un vis de copil dobă de literatură de ficțiune.

Ночная Земля: вид на поверхность планеты из космоса - Sputnik Moldova
Imagini video inedite: Un astronaut a transmis urări de sărbători din cosmos

La fel gândesc toți cei care încearcă să aprecieze și să conștientizeze sensul și natura existenței vieții raționale pe Pământ. Și Eroul Rusiei Aleksandr Lazutin, fiind copil, visa la farfurii zburătoare.

„Când zburam în cosmos, aveam trei dorințe: să văd Pământul din spațiul, să mă aflu în imponderabilitate, să văd OZN-uri sau să întâlnesc extratereștri”, a declarat cosmonautul.

Odată, Lazutin s-a ciocnit în cosmos cu un fenomen inexplicabil, însă nedumerirea sa nu a durat mult.

„Am observat un obiect straniu, în formă de țigaretă, pe fundalul Pământului. Evident, creat de mâna omului. Se mișca încet în raport cu stația și era destul de ciudat. Nu am alergat să iau aparatul de fotografiat – nu reușeam. Și, dintr-odată, acest obiect a trecut de pe fundalul Pământului pe fundalul razelor solare, iar eu am înțeles că se află foarte aproape. Abia atunci mi-am dat seama că este un bulon obișnuit”, a spus Lazutin.

Totodată, cosmonautul este sigur că OZN-urile există, cel puțin dacă dai crezare martorilor oculari ale căror mărturii inspiră încredere. Pilotul continuă să spere că va deveniși el martor al acestor fenomene inexplicabile sau, mai știi, se va întâlni cu extratereștrii.

„Când observăm un OZN, acesta nu este întotdeauna un OZN. Deseori determinăm greșit distanța ce ne desparte de obiect. Însă, în general, cunosc oameni care au văzut OZN-uri, și nu am motive să nu-i cred. Ba chiar îi invidiez un pic, pentru că ei au văzut acest lucru”, a rezumat cosmonautul.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

 

Fluxul de știri
0