Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Premieră pentru Moldova: Aplicație care permite verificarea calității produselor

© Sputnik / Miroslav RotariSerghei Lelic
Serghei Lelic - Sputnik Moldova
Abonare
Consumatorii vor putea alege produse de calitate grație unei aplicații care le va oferi o informație completă privind componența produsului.
Premieră pentru Moldova: Aplicație care permite verificarea calității produselor

Centrul Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor a semnat un acord de colaborare cu o asociație pentru protecția consumatorilor din România. Despre aceasta a informat președintele Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor din Moldova, Serghei Lelic.

Conform acestui acord, pe piața Republicii Moldova va fi implementat un program care va fi accesibilă tuturor consumatorilor, absolut gratuit.

"Aplicația poate fi instalată pe telefon, tabletă sau calculator. Prin prisma acestui program, consumatorii vor putea scana orice produs care are cod de bare. Astfel, programul va identifica denumirea și ingredientele care se conțin pe etichetă. În felul acesta, vor fi accentuate acele elemente care pot pune în pericol sănătatea oricărui consumator", a subliniat Serghei Lelic.

Potrivit lui Serghei Lelic, consumatorii au început să conștientizeze importanța respectării drepturilor lor și nu se mai ezită să insiste ca aceste să fie respectate. Respectiv și agenții economici au devenit mai responsabili și încearcă să conformeze produsele la rigorile legislației.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0