Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol pentru copii: Otrava pe care o cumpără chiar părinții din magazin

© Sputnik / Раду ПрокаДети
Дети - Sputnik Moldova
Abonare
În dorința de a-și răsfăța copii, mulți părinți nici nu știu la ce pericole îi expun pe aceștia. Între timp, aceștia se pot alege cu arsuri grave sau se pot intoxica cu metale grele.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Magazinele și piețele din Moldova sunt pline de tot felul de jucării, care mai de care mai colorate și atractive. Multe dintre acestea însă sunt contrafăcute și prezintă un real pericol pentru copii.

Piață  - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Îi privește pe toți moldovenii: Mare atenție la ce cumpărați din piețe

O spun specialiștii Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) care au examinat zeci de jucării comercializate în țara noastră.

Astfel, potrivit acestora, magazinele noastre sunt pline de produse periculoase. Multe dintre aceste jucării prezintă risc de arsuri chimice, pot provoca leziuni, sufocare sau pot vătăma auzul copilului. Unele jucării, mai ales cele viu colorate, conțin metale grele care ajung în organismul copilului atunci când acesta le ia în gură.

Președintele CNPIEC, Serghei Lelic, le recomandă părinților sa aleagă jucăriile cu simbolul conformității europene CE, nu cu cel aplicat ilegal - CHINA EXPORT. Aceștia ar trebui să fie circumspecți atunci când jucăriile emană un miros înțepător sau au un ambalaj necorespunzător.

O altă încălcare gravă este că multe jucăriile comercializate în magazinele și piețele din Moldova nu conțin pe etichetă informații cu privire la compoziția chimică și vârstă recomandată pentru utilizare.

În fiecare an, zeci de mii de copii ajung la spital din cauza jucăriilor contrafăcute, potrivit Comisiei Europene.

Fluxul de știri
0