Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O instanță a luat o decizie în privința șoferului care l-a mușcat pe polițist

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferul care l-a mușcat de deget pe un ofițer de patrulare va sta 20 de zile după gratii.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Chiar dacă șoferul buclucaș a declarat că regretă cele întâmplate, o instanță din Hâncești i-a dat 20 de zile de arest preventiv.

Amintim că acest caz a avut loc în data de 16 aprilie curent, în aproprierea satului Bozieni, raionul Hâncești. Inspectorii de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit  un automobil de model "Vaz",  la volanul căruia se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate.

Полиция  - Sputnik Moldova
Societate
Detalii din trecutul șoferului mușcător de polițiști: Iată ce ispravă a mai făcut acesta

La solicitarea polițiștilor de a  prezenta actul de identitate sau documentul ce  atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului, conducătorul auto a refuzat. De asemenea, bărbatul nu s-a supus cerințelor  legale ale polițiștilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

Oamenii legii spun că șoferul a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaților poliției. Astfel, în timpul reținerii, șoferul l-a mușcat pe unul din polițiști de deget, provocându-i leziuni ale ligamentului degetului.

În context, șoferul  a fost condus la Inspectoratul de poliție Hâncești pentru a fi supus testului alcoolscopic, acesta refuzând în mod repetat.  În urma documentării, bărbatul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Dubovca, raionul Hâncești, în vârstă de 25 de ani.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală în baza art. 349, al. 1 CP al RM ( amenințarea sau violență săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească).

Fluxul de știri
0