Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Federația Rusă, îngrijorată de acțiunile agresive ale SUA împotriva Venezuelei și Cubei

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia este îngrijorată de acțiunile agresive ale SUA împotriva Cubei, Venezuelei și altor state din American Latină.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Moscova se arată îngrijorată de ultimele acțiuni și declarații ale SUA în raport cu Venezuela, Cuba și alte state din American Latină, un astfel de comportament agresiv al SUA devine periculos și poate avea consecințe grave, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Observăm cu îngrijorare că Washingtonul continuă să-și extindă amenințările în adresa unor state incomode din America Latină. Discursul oficialilor americani în adresa Venezuelei, Cubei, Nicaragua devine tot mai militarist”, se spune în comentariul reprezentantului MAE de la Moscova.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul a anunțat oficial vizita liderului Coreei de Nord în Rusia

“Consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, într-un discurs rostit la Miami a comparat acțiunea directă de agresiune împotriva unui stat suveran – eșuata parașutare a unor mercenari americani în Cuba în anul 1961 cu debarcarea aliaților în Normandia. În același timp au fost anunțate noi sancțiuni împotriva Caracasului, Havana, Managua, precum și despre intenția de a pedepsi pe toți cei care cooperează cu ei”, a menționat diplomatul.

Potrivit ei, se crează impresia că Washingtonul “intenționează să întoarcă timpul înapoi”, încercând să se întoarcă nu doar cu 50-60 de ani în urmă, ci chiar cu 200 ani în urmă, pentru că John Bolton a declarat public despre renașterea „doctrinei Monroe”.

“Constantăm că SUA ignoră tot mai mult normele internațională. Ei încalcă în mod flagrant Carta ONU. Comportamentul lor pe arena internațională devine tot mai agresiv și periculos.

Convingerea în propria “exclusivitate” se transformă tot mai mult într-o credință de atotpermisiune. Istoria ne învață astfel de aspirații spre o hegemonie mondială ar putea avea consecințe dezastruoase”, a subliniat Zaharova.

 

Fluxul de știri
0