Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedie imensă în Portugalia: 28 de oameni au murit în urma unui teribil accident - Video

© AFP 2024 / RUI SILVAAccident în Portugalia, Madeira
Accident  în Portugalia, Madeira - Sputnik Moldova
Abonare
Se presupune că șoferul a pierdut controlul vehiculului care s-a prăbușit într-o prăpastie.

CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik. Un teribil accident s-a produs aseară în Portugalia. Cel puțin 28 de oameni și-au pierdut viața și mai multe au fost rănite după ce un autocar plin cu turiști a căzut într-o prăpastie, în apropiere de un mare hotel din pe Insula portugheză Madeira.

Se presupune că accidentul a avut loc din cauza că șoferul a pierdut controlul mijlocului de transport. Autocarul a ieșit de pe carosabil și s-a rostogolit de mai multe ori, oprindu-se pe acoperișul unei case.

Cel puțin 28 de persoane dintre cele peste 50 aflate în autocar și-au pierdut viața. Este vorba de 11 femei și 17 bărbați. Potrivit presei, toți aceștia erau turiști din Germania și aveau vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani. Ghidul și șoferul erau portughezi.

Premierul Portugaliei, António Costa, a transmis condoleanțe familiilor celor decedați. Președintele Marcelo Rebelo de Sousa și a pus la dispoziție avionul personal pentru transportarea răniților la Lisabona. Autoritățile regionale din Madeira au decretat trei zile de doliu.

Președintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa a plecat spre locul accidentului. De asemenea, Ambasada Germaniei în Portugalia a declarat că a contactat autoritățile locale, dar nu a confirmat încă numărul victimelor.

Peste 12 ambulanțe și alte vehicule de salvare au ajuns la fața locului, lângă hotelul Quinta Splendida și grădinile botanice din Caniço.

© AFP 2024 / RUI SILVAAccident în Portugalia, Madeira
Tragedie imensă în Portugalia: 28 de oameni au murit în urma unui teribil accident - Video - Sputnik Moldova
Accident în Portugalia, Madeira

Acesta este cel mai grav accident de autobuz de pe insulă din ultimii 13 ani. În 2005, cinci turiști italieni au murit într-un accident de autobuz în São Vicente, pe coasta de nord a insulei Madeira.

Situat în mijlocul Atlanticului, în largul coastei Africii, arhipelagul Madeira este o destinație turistică populară, un milion de turişti vizitând regiunea în fiecare an. Este şi locul de naștere al superstarului de fotbal Cristiano Ronaldo.

© AFP 2024 / STRINGERAccident în Portugalia, Madeira
Tragedie imensă în Portugalia: 28 de oameni au murit în urma unui teribil accident - Video - Sputnik Moldova
Accident în Portugalia, Madeira
Fluxul de știri
0