Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Dodon a anunțat în ce condiții va semna decretul de dizolvare a Parlamentului

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus în cadrul unei emisiuni la televiziunea publică când și în ce condiții se va vedea obligat să dizolve noul Parlament, după care vor fi anunțate alegeri parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik, S.P. Președintele Igor Dodon a fost întrebat dacă mai sunt șanse ca să fie creată o majoritate parlamentară. El a răspuns afirmativ, precizând însă că șansele sunt puține.

Probabilitatea alegerilor anticipate este foarte, foarte mare

"Recent am afirmat că probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate este destul de mare. Eu vorbeam de 65-70 la sută. Și la această etapă, pornind de la pozițiile făcute publice de reprezentații partidelor parlamentare, eu cred că probabilitatea alegerilor anticipate este foarte, foarte mare", a spus el.

În același timp, șeful statului afirmă că mai sunt șanse ca să fie creată o majoritate parlamentară.

Alegeri parlamentare în Republica Moldova, 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Vor avea oare loc alegeri parlamentare anticipate în Moldova

"Șanse ca să fie creată o majoritate parlamentară mai sunt. Și vă spun de ce: pentru că mai sunt încă două luni de zile până în momentul în care președintele țării ar putea să inițieze, de fapt, și este obligat conform unor interpretări ale Curții Constituționale, să dizolve Parlamentul. Dacă în decurs de trei luni de zile de la formarea Parlamentului nu se votează nicio lege sau nu se alege prim-ministru, atunci președintele țării trebuie să dizolve Parlamentul. Dacă e să vorbim despre temeni, atunci oprima ședință a parlamentului a avut loc pe data de 21 martie, prin urmare trei luni de zile ar expira pe data de 21 iunie. Adică mai avem încă două luni", a spus el.

În opinia lui, mai aproape de ziua de 21 aprilie, partidele și liderii politic vor purta discuții mai constructive.

"Eu cred că cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvarea a Parlamentului, cu atât politicienii și cele trei partide de bază care au acces în Parlament vor purta discuții mai constructive. Cel puțin sper că vor fi mai constructive", a mai spus președintele Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0