Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Belea pe capul comercianților de flori: Iată ce au pățit sute dintre aceștia

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaТюльпаны
Тюльпаны - Sputnik Moldova
Abonare
Fiscul a efectuat peste o sută de controale în toată țara, în urma cărora comercianții au fost amendați cu aproape o jumătate de milion de lei.

CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a efectuat, în perioada 18 martie – 5 aprilie curent, 135 de controale care i-au vizat pe comercianții de flori din țară. În urma verificărilor, inspectorii au aplicat amenzi fiscale în valoare de 406 mii lei și amenzi contravenționale de 68,6 mii de lei.

Cele mai multe controale au fost desfășurate la Chișinău, în urma acestora fiind aplicate amenzi în sumă totală de 135 de mii de lei lei și sancțiuni contravenționale în sumă totală de 21,9 mii de lei.

Весна  - Sputnik Moldova
Societate
Moldova importă tot mai multe flori - Detalii

În zona de nord a țării au fost efectuate 28 controale fiscale operative, cu aplicarea amenzilor fiscale în sumă totală de 133 de mii de lei și sancțiuni contravenționale în valoare de 25,7 mii de lei.

În raioanele centrale au avut loc 20 controale, fiind aplicate amenzi în sumă totală de 83 de mii de lei și sancțiuni contravenționale în sumă totală de 14,5 mii de lei.

Alte 22 de controale s-au desfășurat în sudul țării, suma amenzilor ridicându-se la 55 de mii de lei și sancțiuni contravenționale în sumă totală de 9,6 mii de lei.

În context, Serviciul Fiscal de Stat constată că în domeniul comerțului cu flori vii persistă multiple încălcări ale legislației fiscale. Drept urmare, SFS va demara un set de acțiuni de informare, dar și de verificare în piața de flori specializată în comerțul angro.

Fluxul de știri
0