Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vai de capul nostru: Iată de ce este în stare poliția care trebuie să ne apere – Video

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция  - Sputnik Moldova
Abonare
Probabil, astfel de scene poți să vezi doar în Republica Moldova. Doi polițiști se căznesc să imobilizeze un bărbat beat și, culmea, nu le reușește, iar un al patrulea individ filmează scena și îi ia la rost pe oamenii legii, care acționează perfect legal, doar că sunt total neputincioși.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik, Sergiu Praporșcic. Ridicolul situației sau poate dramatismul este că bărbatul beat care nu răspunde la somațiile oamenilor legii l-a mușcat de deget pe unul dintre polițiști. Și nu doar că l-a mușcat, dar îi strânge degetul între dinți, iar polițistul îi cere sau chiar îl imploră să-i dea drumul.

Vă imaginați ce ar fi făcut un polițist din SUA sau dintr-o țară membră a Uniunii Europene dacă i s-ar fi întâmplat asta.

După ce i-a strâns degetul între dinți timp de vreo 10 minute!, bărbatul care nu s-a supus somațiilor poliției reușește să fugă.     

Atenție, acest film conține un limbaj licențios.

Poliția Republicii Moldova a venit cu precizări în acest caz pe care îl consideră unul de ultragiere a unui angajat al Inspectoratului Naţional de Patrulare aflat în misiune de serviciu.

În legătură cu apariția în  mediul online, a unor imagini  în care un bărbat manifestă un comportament agresiv în raport cu un inspector de patrulare, Poliția  vine cu precizări:

  • Incidentul a avut loc la 16 aprilie curent, în aproprierea satului Bozieni, raionul Hâncești.
  • Inspectorii de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit  un automobil de model "Vaz",  la volanul căruia se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate.
  • La solicitarea polițiștilor de a  prezenta actul de identitate sau documentul ce  atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului, conducătorul auto a refuzat. De asemenea, bărbatul nu s-a supus cerințelor  legale ale polițiștilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.
  • În replică, conducătorul auto a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaților poliției. Astfel, în timpul reținerii, șoferul l-a mușcat pe unul din polițiști de deget, provocându-i leziuni ale ligamentului degetului.
  • În context, șoferul  a fost condus la Inspectoratul de poliție Hâncești pentru a fi supus testului alcoolscopic, acesta refuzând în mod repetat.  În urma documentării, bărbatul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Dubovca, raionul Hâncești, în vârstă de 25 de ani.
  • Conducătorul auto a fost reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală în baza art. 349, al. 1 CP al RM ( amenințarea sau violență săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească). 

Poliția a mai precizează că bărbatul riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 180 de ore sau  închisoare de până la 2 ani.

În acest context, Poliția anunță că NU VA TOLERA: acte de amenințare asupra polițiștilor, vătămarea integrității corporale sau sănătății, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea, blamarea, nesupunerea ordinelor legale.

Poliţistul – aflat la menţinerea ordinii publice, dirijarea traficului rutier, efectuând cercetare la faţa locului, intervenind la o altercaţie, reţinând adversarul ce manifestă agresivitate sporită – acționează pentru siguranța oamenilor, riscând pierderea capacității de muncă sau propriei vieți!

Fluxul de știri
0