Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Un fost președinte s-a împușcat în cap

© Sputnik / Rodion ProcaPistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte al Peru Alan García a încercat să se sinucidă în timp ce era reținut de poliția națională. Acesta figurează într-un dosar de corupție.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Fostul președinte al Peru Alan García a încercat să-și pună capăt zilelor în această dimineață, în timpul ce poliția a încercat să-l rețină, în baza unui ordin emis pe numele lui în legătură cu un dosar de corupție.

Топор - Sputnik Moldova
Societate
Un tată din raionul Hâncești și-a lovit feciorul cu toporul în cap

Potrivit portalului RPP, Gacia a fost reținut în locuința lui din prestigiosul cartier Miraflores din Lima. În momentul reținerii, Garcia ar fi încercat să se sinucidă, fiind transportat la spital, în secția de terapie de șoc.

Garcia este suspectat de participare la complicitate criminală și spălare de bani. În afară de aceasta, procuratura a prezentat probe prin care demonstrează că fostul președinte a primit din partea companiei braziliene de construcții Odebrecht mită de 100 mii de dolari.

La sfârșitul anului 2018, Garcia a încercat să solicite azil politic la ambasada Uruguay, însă cererea i-a fost respinsă. Ministrul de atunci al Afacerilor Externe din Uruguay, Rodolfo Nin Novoa, declarase că autoritățile acestei țări i-au cerut fostului șef al statului să părăsească incinta ambasadei din Lima.

Fluxul de știri
0