Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Imagine rarisimă de acum două secole: Prima fotografie cu Catedrala Notre-Dame

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaCatedrala Notre-Dame din Paris
Catedrala Notre-Dame din Paris - Sputnik Moldova
Abonare
Prima fotografie cu Catedrala Notre-Dame din Paris a fost realizată acum aproape două secole. Atunci, aceasta fusese drapată în negru pentru funeralii naționale. Franța era în doliu după moartea Prințului Regal, Ferdinand-Philippe D'Orléans.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik, C.S. În seara zilei de luni, 15 aprilie, când este marcată Ziua Internațională a Culturii, a fost mistuită de flăcări Catedrala Notre-Dame din Paris. Am putea spune că este o tragedie națională pentru Franța, dar și pentru întreaga Europă, Catedrala fiind un simbol sacru al spațiului European.

Pe internet a fost postată prima fotografie cu Catedralei Notre-Dame, realizată în anul 1842. Atunci Catedrala a fost drapată în negru pentru că Franța era în doliu. Murise prințul regal Ferdinand-Philippe D'Orléans, fiul cel mare a regelui Ludovic-Filip al Franței și a Prințesei Maria Amalia de Bourbon-Sicilia.

Prințul, numit și ”Patron al Artelor”, era moștenitorul titlului de Duce de Orléans și de șef al Casei de Orléans (o ramură a Casei de Bourbon fondată de singurul frate al regelui Ludovic al XIV-lea).

Fluxul de știri
0