Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Averile făcute publice : Câte persoane se conformează legii

© Sputnik / Miroslav RotariБанкноты номиналом 200 и 500 лей
Банкноты номиналом 200 и 500 лей  - Sputnik Moldova
Abonare
Date oficiale: Până în data de 31 martie au fost depuse 57 972 declarații anuale de avere și interese personale.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. În cel de al doilea an consecutiv de depunere a declarațiilor în format electronic au fost depuse cu aproximativ 2400 de declarații anuale de avere și interese personale, mai multe decât în anul precedent.

Datele oferite de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică arată că în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 martie 2019 în sistemul „e-Integritate” au fost înregistrate 57.972 de declarații anuale depuse, pe când în aceeași perioadă a anului precedent au fost acumulate 55.539 de declarații anuale.

Arest - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorii cer pedepse mai dure: Cine se va alege cu averea confiscată

A crescut și numărul persoanelor responsabile de registrul electronic din cadrul entităților publice – de la 1798 la 1983. Acestea au obligația de a introduce fiecare subiect al declarării în sistem. În prezent, în sistemul „e-Integritate” sunt înregistrați 54.215 subiecți ai declarării.

Numărul celor care nu au depus declarația de avere și interese personale în termen se estimează la 1100 de persoane.

Acest sistem informațional a fost lansat la începutul anului 2018, iar sarcinile sale nu se limitează doar la completarea, depunerea şi semnarea în formă electronică a declarațiilor de avere şi interese personale de către subiecții declarării. Acesta mai încorporează: Registrul electronic al subiecților declarării averii  şi intereselor personale; Registrul Aleatoriu de distribuire a  sesizărilor; Registrul persoanelor responsabile din entitățile publice; Registrul persoanelor cu interdicția de a ocupa funcții publice, precum și portalul public de căutare a declarațiilor de avere și interese personale.

Fluxul de știri
0