Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Apartament într-un bloc nou sau vechi: Ce preferă moldovenii

© Photo : Facebook / Alexandru CimbriciucAlexandru Cimbriciuc
Alexandru Cimbriciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Apartament într-un bloc locativ vechi sau într-un bloc nou – iată care sunt preferințele moldovenilor.
Apartament într-un bloc nou sau vechi: Ce preferă moldovenii

În cadrul unui interviu telefonic acordat pentru Sputnik Moldova, expertul imobiliar Alexandru Cimbriciuc a declarat că moldovenii achiziționează mai frecvent apartamentele situate în blocurile locative noi, chiar dacă acestea sunt mai scumpe decât apartamentele din blocurile locative vechi.

Astfel, circa 60 la sută din moldoveni preferă să locuiască într-un apartament din complexe locative de tip nou și, respectiv, 40% le revine celor care cumpără apartamente într-un bloc mai vechi.

"Costul unui apartament cu o cameră în bloc nou este mai mare decât a unui apartament similar într-un bloc locativ vechi. Suprafața unui apartament cu o cameră în bloc nou constituie în mediu 40-50 metri pătrați, cele din blocurile vechi nu depășesc 35 de metri pătrați", a subliniat Alexandru Cimbriciuc.

Potrivit agentului imobiliar, formarea prețului depinde de mai mulți factori și anume de amplasarea și starea blocului, planimetrie și desigur de dotările apartamentului.

"Pentru un apartament cu o odaie în varianta albă într-un bloc nou persoanele achită circa 500-650 de euro pentru un metru pătrat. În cele vechi persoanele achită pentru un apartament cu o odaie în jur de 24.000 de euro", a menționat agentul imobiliar.

Preferințele moldovenilor sunt ghidate de mai mulți indicatori precum: planimetrie reușită, încălzirea autonomă, curți bine amenajate și aspectul îngrijit al blocurilor. Moldovenii preferă să locuiască în blocurile în a căror preajmă există o infrastructură dezvoltată, centre de agrement, școli, grădinițe, centre alimentare și stații de transport public.

Totodată, agentul imobiliar a precizat că un preț mare nu mereu garantează și o calitate bună. Alexandru Cimbriciuc le sugerează celor care își doresc să procure un apartament să apeleze la serviciile unui agent imobiliar, care va veni cu propuneri respectând tendințele pieței.

Cele mai multe vânzări a imobilelor în Capitală se înregistrează în luna iulie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0