Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce vor face Sindicatele ca să apere drepturile angajaților

© Sputnik / Miroslav RotariProtestele sindicaliștilor
Protestele sindicaliștilor - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, 17 aprilie, la ora 11:00, va avea loc conferința de presă a Confederației Naționale a Sindicatelor (CNSM) cu prilejul marcării în Republica Moldova a Centenarului Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

În cadrul conferinței, participanții vor discuta despre marcarea a 100 de ani de la fondarea OIM, ratificarea Convențiilor OIM și modul implementării acestora în Republica Moldova, echitatea socială și promovarea muncii decente, rolul organizațiilor sindicale în promovarea valorilor OIM la nivel național, racordarea cadrului legal național la actele de drept internațional, dialogul social în Republica Moldova în contextul Programului de țară privind munca decentă pentru anii 2016 - 2020, necesitatea de a ratifica Convenția nr. 102/1952 a Organizației Internaționale a Muncii privind normele minime de securitate socială.

Totodată, vor fi abordate subiecte ce se referă la viitorul relațiilor de muncă în legătură cu transformările ce țin de globalizare, digitalizare, transformarea modelelor de relaționare dintre salariat și angajați, tendințele internaționale în domeniul muncii.

Organizația Internațională a Muncii este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite care se ocupă cu problemele legate de muncă la standarde de muncă internaționale. A fost înființată în anul 1919, iar sediul se află la Geneva, Elveția. Republica Moldova a aderat la Organizația Internațională a Muncii în anul 1995 și a ratificat 40 de convenții ale OIM.

Vor participa:

- Oleg BUDZA, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova;

- Sergejus GLOVACKAS, ofițer al Biroului Organizației Internaționale a Muncii pentru Activitățile Lucrătorilor pentru Europa și Asia Centrală.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0