Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Semn rău pentru UE? Catedrala Notre Dame din Paris a ars de Ziua Internațională a Culturii

© AP Photo / Thibault CamusПожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция
Пожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция - Sputnik Moldova
Abonare
Este un semn rău? Este cu adevărat tragic ceea ce s-a întâmplă la Paris: Pe 15 aprilie, când este marcată Ziua Internațională a Culturii, a ars Catedrala Notre Dame, un simbol al Parisului, considerat capitala culturală a lumii!

Catedrala Notre Dame din Paris, un simbol al Franței, a ars în întregime în urma izbucnirii unui incendiu chiar de Ziua Internațională a Culturii. Pare a fi un scenariu rupt dintr-un film apocaliptic. Oare nu e un semn rău că anume astăzi, când este marcată Ziua Internațională a Culturii a ars acest simbol al Parisului, care este numit și ”capitală culturală a lumii”?

Iată cum a comentat consilierul prezidențial în domeniul educației culturii și cercetării și membru al Consiliului Suprem de Securitate, Corneliu Popovici, pe marginea evenimentelor care se întâmplă acum la Paris. 

”Este înfiorător să urmărești în direct uriașul incendiu de la catedrala Notre-Dame de Paris, care este pe cale să distrugă unul din cele mai vestite monumente ale civilizației europene, ce datează din secolul al XII-lea. Este trist că această zi de 15 aprilie, Ziua Internațională a Culturii (Roerich Pact), se încheie cu un eveniment atât de tragic”, a scris Popovici pe pagina sa de Facebook.

Președintele Emanuel Macron 

Președintele Franției, Emmanuel Macron, a scris pe pagina sa de Twitter că ”este trist să vadă se se întâmplă”.

Fluxul de știri
0