Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Focul se extinde spre unul dintre turnurile dreptunghiulare ale Catedralei - LIVE

© SputnikПожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция
Пожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция - Sputnik Moldova
Abonare
Focul s-a răspândit în turnul stâng dreptunghiular al Catedralei Notre-Dame, care a fost cuprinsă de un incendiu masiv. Turnul și acoperișul clădirii istorice s-au prăbuşit.

BUCUREŞTI, 15 apr - Sputnik. Flăcările au ajuns la turnul dreptunghiular stâng al Catedralei, de unde iese fum. Acest fapt a provocat temerea că incendiul s-a răspândit, de fapt, în câteva părți ale clădirii din secolul al XIII-lea, care până acum a rămas neatinsă de foc.

​Turnurile sunt cea mai veche parte a Catedralei, care a parcurs câteva renovări și completări "noi" în secolele XVII și XVIII. Turnurile găzduiesc clopotele catedralei. Clopotul său cel mai mare este de fapt tizul președintelui francez și poartă numele de "Emmanuel".

Pompierii, care încă luptă să stingă incendiul, au declarat că sunt reticenți în a solicita sprijin aerian, cum ar fi elicopterele de luptă împotriva incendiilor. O aruncare masivă de apă peste vechea structură ar putea să prăbușească întreaga clădire.

Fluxul de știri
0