Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 15 aprilie, în Moldova se schimbă regulile de achitare a amenzilor

© Sputnik / Miroslav RotariБанкноты номиналом 200 и 500 лей
Банкноты номиналом 200 и 500 лей - Sputnik Moldova
Abonare
De astăzi, persoana vinovată de comiterea unei contravenții în zilele nelucrătoare va avea la dispoziție mai mult timp pentru achitarea amenzii cu reducere de 50 de procente.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. De astăzi, 15 aprilie, intră în vigoare prevederile ordinului Ministerul Finanțelor care îi permit contravenientului să plătească doar jumătate de amendă, dacă o achită în termen de trei zile lucrătoare.

Maria Dastic - Sputnik Moldova
Se întâmplă la noi! Amendat cu 7000 de lei pentru că a publicat date cu caracter personal

Potrivit noilor modificări, persoana vinovată de comiterea unei contravenții în zilele nelucrătoare va avea la dispoziție mai mult timp pentru achitarea amenzii cu reducere.

Până în prezent, pentru a beneficia de reducerea de 50 la sută din suma contravenției aplicate, contravenientul avea la dispoziție 72 de ore din momentul stabilirii acesteia.

Toți moldovenii vor fi amendați dacă vor face asta după ora 18.00>>>

Modificările operate la Codul Contravențional se referă și răspunderea pentru adoptarea sau neadoptarea unor decizii de către un organ colegial, posibilitatea aplicării sancțiunii mai blânde decât cea prevăzută de lege, aplicarea sancțiunilor pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor proprietate comună a asociațiilor de coproprietari în condominiu.

Fluxul de știri
0