Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi vremea de Florii, de Paște și de 1 mai: Prognoza meteo pentru patru săptămâni

© Sputnik / Miroslav RotariВесна
Весна - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii moldoveni au actualizat prognoza – după o zi în care nu am avut precipitații, ploile revin mâine în toată țara, însă nu atât de importante cantitativ cum se anunța anterior.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Ziua de marți va fi destul de răcoroasă. Meteorologii au anunțat valori termice maxime de 8..10 grade Celsius.

Totodată, vor cădea ploi slabe pe întreg teritoriul țării. Acestea vor dura și în zilele următoare, însă temperaturile vor începe să crească ușor. Totuși, săptămâna aceasta maximele termice nu vor urca peste valori de 13..15 grade.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru următoarele zile
Cum va fi vremea de Florii, de Paște și de 1 mai: Prognoza meteo pentru patru săptămâni - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru următoarele zile

Și Administrația română pentru Meteorologie a anunțat că ploile nu vor mai continua mult, iar vremea va începe să se încălzească treptat.

ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată a publicat estimările meteorologice pentru patru săptămâni potrivit cărora, în ultima săptămână a intervalului prognozat, valorile termice se vor situa, în medie, peste cele specifice perioadei.

Săptămâna 15.04.2019 – 22.04.2019

Valorile termice în această săptămână, când vom sărbători și Floriile, vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a României, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Săptămâna 22.04.2019 – 29.04.2019

Temperatura aerului în săptămâna în care vom sărbători Paștele va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare pe întreg teritoriul României.

Săptămâna 29.04.2019 – 06.05.2019

În Săptămâna Luminată, temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această săptămână.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 06.05.2019 – 13.05.2019

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Fluxul de știri
0