Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Moldova, lider într-un top mondial privind reducerea numărului populației

Abonare
Zeci de localități din Moldova au rămas pustii în ultima perioadă, iar această tendință alarmantă, afirmă experții, va tot crește în anii următori.

Moldova se situează pe primul loc în clasamentul țărilor a căror populația s-ar putea reduce drastic în următorii ani. Institutul de Geopolitică și Științe Sociale din Cehia a estimat în cadrul unei prognoze demografice că populația Moldovei se va reduce până în anul 2050 cu un milion.

În Republica Moldova se observă doi factori extrem de alarmanți: cea mai scăzută natalitate și, concomitent, plecarea cea mai masivă a cetățenilor peste hotare. Dacă nu vor fi întreprinse măsuri urgente, până în anul 2100 populația țării noastre se va reduce aproximativ cu 54% față de indicatorii anului 2020

Evaluând situația dintr-o perspectivă mai scurtă, savanții au calculat că, până în anul 2050, populația Moldovei se va reduce cu aproape o treime: din cele 3,5 milioane câte sunt în prezent, vor rămâne 2,5 milioane de locuitori.

Fluxul de știri
0