Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acționarii gigantului hi-tech „Facebook” vor demisia lui Mark Zuckerberg

© REUTERS / Shu ZhangMark Zuckerberg
Mark Zuckerberg - Sputnik Moldova
Abonare
Acționarii independenți au propus demiterea lui Mark Zuckerberg din funcția de președinte al companiei Facebook.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Câțiva acționari ai companiei Facebook au propus din nou discutarea în cadrul Adunării Anuale a Acționarilor problema demisiei lui Mark Zuckerberg din funcția de președinte al consiliului directorilor și modificarea structurii companiei, anunță Business Insider.

Potrivit publicației, compania a notificat comisia cu privire la hârtiile de valoare și burse despre desfășurarea adunării anuale a acționarilor pe 30 mai și a confirmat propunerea înaintată de investitori, care va fi supusă votului.

Facebook - Sputnik Moldova
Alertă: Facebook vrea să-și creeze propriile știri și să controleze adevărul

În două din cele opt propuneri de pe ordinea de zi e vorba despre schimbarea structurii companiei și numirea unui „președinte independent”.

Sursa menționează că șansele aprobării acestei inițiative sunt foarte mici, odată ce Facebook nu este de acord, iar Zuckerberg deține peste 50 la sută din pachetele de acțiuni.

În vara anului trecut, investitorii Facebook au mai încercat să-l înlăture pe Zuckerberg din funcția de președinte. Potrivit Business Insider, după o serie de scandaluri legate de acuzațiile legate de imixtiuni în alegeri și scurgere a datelor, majoritatea acțiunilor independenți s-a pronunțat pentru demisia fondatorului rețelei de socializare din funcția de președinte și înlocuirea acestuia cu un candidat independent.

Publicația a menționat că propunerea investitorilor a fost respinsă de câteva ori, pentru că Zuckerberg și colaboratorii loiali lui dețin majoritatea acțiunilor, care le oferă o majoritate de voturi.

Fluxul de știri
0