Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Bacalaureat 2019: va fi testul la Matematică mai ușor?

© Sputnik / Miroslav RotariBarnaciuc Valeria și Nelly Berezovschi
Barnaciuc Valeria și Nelly Berezovschi - Sputnik Moldova
Abonare
Profesorii propun îmbunătățirea conținutului programelor pentru examenele de bacalaureat.

Absolvenții liceelor speră că examenul la matematică va fi mai ușor, la sesiunea de bacalaureat 2019. Anterior,  mai mulți profesori au solicitat Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare să reevalueze conținutul testului. Despre aceasta a comunicat Corneliu Solomon, directorul Liceului Teoretic ”Ion Creangă”, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”.

”Din discuțiile cu colegii mei, care au verificat lucrările elevilor, testul la matematică  este complicat. Aici mai rămân rezerve. Sperăm că membrii comisiei, care elaborează testele la matematică, să țină cont de propunerile din teritoriu”, a declarat pedagogul.

Examen - Sputnik Moldova
A treia încercare pentru fiecare examen de BAC va costa 500 de lei

Prezentă la emisiune, Nelli Berezovschi, directorul Liceului ”Mihai Viteazul”, a propus ca Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare să îmbunătățească programele pentru examenele de bacalaureat. Nu a susținut însă simplificarea testului la matematică și a recomandat elevilor să înceapă pregătirea pentru bacalaureat încă din clasele gimnaziale.  

”Sunt de acord că unele programe pentru examenele de bacalaureat trebuie evaluate. Autorii s-au inspirat din programele românești, or ar fi bine să ținem cont de specificul țării noastre. Trebuie să vedem: corespund așteptările agenției cu posibilitățile instituțiilor de învățământ preuniversitare, cu capacitățile cadrelor didactice. Trebuie să ușurăm munca elevilor? Nu cred. Căci în viață sunt mari provocări. Încă din gimnaziu copiii trebuie pregătiți pentru examenele de bacalaureat”.

Directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, a renunțat să participe la emisiune, în ultimul moment. În același timp, nu a dorit  să facă o declarație pe acest subiect și nici să delege un responsabil de la instituție pentru a răspunde la întrebările noastre.

Detalii despre așteptările elevilor și profesorilor, față de conținutul testelor și desfășurarea examenelor, aflați din emisiunea ”ATITUDINI”.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0