Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Așteptați până luni dacă vreți să schimbați euro în lei: Veți lua mai mulți bani

© Sputnik / Rodion PROCASchimb valutar
Schimb valutar - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit primului Raport asupra inflației prezentat de Banca Națională a Moldovei, majoritatea prognozelor indică o apreciere substanțială a monedei unice europene în anul 2019, ca urmare a reluării creșterii ratelor dobânzilor de către Banca Centrală Europeană.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Leul moldovenesc cedează simțitor în fața monedei euro și dolarului american. Potrivit cursului valutar afișat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru ziua de luni, 15 aprilie, euro și dolarul american se vor scumpi în raport cu zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Euro - Sputnik Moldova
Moldovenii cu euro în buzunar ar putea avea mari surprize în acest an

Astfel, dacă astăzi, potrivit cursului BNM, un euro ar putea fi procurat cu 19,85 de lei, luni, un euro va putea fi cumpărat la casele de schimb valutar cu 19,96 de lei sau cu 11 bani mai mult.

Conform cursului valutar stabilit de BNM pentru sâmbătă și duminică, un dolar valorează 17,60 de lei. În schimb, luni, acesta va putea fi procurat cu 17,64 de lei ori cu 4 bani mai mult.

Potrivit primului Raport asupra inflației prezentat de Banca Națională a Moldovei (BNM), majoritatea prognozelor indică o apreciere substanțială a monedei unice europene în anul 2019, ca urmare a reluării creșterii ratelor dobânzilor de către Banca Centrală Europeană (BCE).

De asemenea, potrivit BNM, șocurile din economia SUA sunt mai periculoase decât evoluția stabilă a economiei zonei euro, ceea ce favorizează paritatea euro față de dolarul SUA.

”Totuși, există riscul ca pe fondul unei evoluții mai precare a economiei zonei euro, BCE să amâne majorarea ratelor dobânzilor, ceea ce va afecta moneda unică europeană”, potrivit BNM.

De asemenea, deznodământul Brexit și derularea negocierilor pe marginea tensiunilor comerciale dintre SUA și China condiționează evoluția monedei unice europene.

Fluxul de știri
0