Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum puteți să vă perfectați permisele de conducere în regim de urgență și la ce preț

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de perfectare a permisului de conducere în regim de urgență este prestat în termen de 6 ore, 24 de ore, 3, 5 zile lucrătoare și 15 zile calendaristice.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Șoferii din Republica Moldova pot solicita eliberarea permisului de conducere internațional, inclusiv la urgență. Serviciul este prestat în termen de 6 ore, 24 de ore, 3, 5 zile lucrătoare și 15 zile calendaristice.

Permis de conducere  - Sputnik Moldova
Societate
De săptămâna viitoare, mulți șoferi din Moldova vor rămâne fără permise de conducere

Prețurile pentru eliberarea documentului în timpi restrânși sunt identice cu cele pentru permisul național.

Taxa pentru perfectarea permisului de conducere național și internațional timp de 6 ore este de 1920 de lei, în 24 de ore – 1200 de lei, în 3 zile lucrătoare – 1280 de lei, iar în 15 zile – 960 de lei. Persoanele care vor solicita perfectarea permisului de conducere în 30 de zile vor trebui să plătească 320 de lei.   

Pentru a intra în posesia permisului de conducere internațional doritorii trebuie să prezinte următoarele documente: actul de identitate, permisul de conducere național de tip nou, modelul 2008 sau 2015, cu statut valabil, dovada achitării tarifului stabilit și cererea-tip.

Permisul de conducere internațional este valabil la conducerea vehiculelor în traficul internaţional numai în prezenţa permisului de conducere naţional. Posesorii documentului vor putea conduce liber în 83 de țări din lume, semnatare ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena în 1968.

Precizăm că, actul își va pierde valabilitatea la anularea dreptului de a conduce vehicule și la retragerea permisului de conducere naţional. Un alt permis de conducere internațional va putea fi eliberat, la solicitare,  în cazul în care persoana obține un nou permis de conducere naţional.

Fluxul de știri
0