Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Angajează persoane cu nevoi speciale, iar statul te ajută cu bani

© Sputnik / Miroslav RotariAliona Cravețchi
Aliona Cravețchi - Sputnik Moldova
Abonare
Organizațiile neguvernamentale, care se vor reorganiza în întreprinderi sociale, vor fi susținute de stat. Acestea vor beneficia de facilități fiscale și vor fi ajutate să găsească surse de finanțare. Detalii a oferit, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, Aliona Cravețchi, manager de proiect în cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.  
Facilități pentru activitățile desfășurate în folosul comunității

Antreprenoriatul social a fost reglementat în țara noastră, pentru prima dată, acum un an. Aceasta a creat posibilități pentru înființarea și dezvoltarea întreprinderilor sociale.

”Antreprenorialul social înseamnă desfășurarea unei activități în folosul comunității. Acesta nu aduce profit, în schimb poate rezolva problemele oamenilor. O sarcină importantă a antreprenorialului social este implicarea în câmpul muncii a persoanelor cu nevoi speciale. Activitățile pot fi desfășurate în diverse domenii – cultură, educație, turism – în funcție de necesitățile localităților”, a explicat Aliona Cravețchi.

Activități sociale au fost desfășurate și anterior, de către organizațiile neguvernamentale, asociațiile obștești și cultele religioase. Deoarece domeniul nu era reglementat, aceste instituții întâmpinau dificultăți în procesul de lucru.  

”Potrivit legii, organizațiile interesate de antreprenorialul social trebuie să se reorganizeze în întreprinderi sociale.  În acest mod, vor beneficia de facilități fiscale, vor fi ajutate să găsească surse financiare pentru desfășurarea activităților și vor beneficia de instruiri în domeniul antreprenorialului social”, a declarat Cravețchi.

Până la sfârșitul anului 2019,  va fi elaborat un plan de acțiuni pentru dezvoltarea antreprenorialului social. 

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0