Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Postul nu înseamnă doar cartofi prăjiţi: Cu ce sugestii vin bucătarii – Video

Abonare
Bucătarii profesioniști ne recomandă să diversificăm meniul în timpul postului și să nu ne fie frică să experimentăm.

Postul Paștelui este cel mai lung și cel mai greu de ținut. Cu toate acestea, nu trebuie să renunțăm la plăcerea gustului. Bucătarii recomandă oamenilor să nu se teamă de experimente în bucătărie. Ei spun că produsele din carne pot fi înlocuite ușor cu legume. La fel, postul poate fi și o bună metodă de a ne detoxifica organismul.

Bucătarul Emil Bojescu ne dă asigurări că legumele, terciurile, leguminoasele și nucile pot fi combinate în așa fel încât să ne iasă un prânz sau o cină delicioasă.

La felul întâi bucătarul ne recomandă să gătim supe creme.  

”Clasic, se prăjește ceapa, usturoiul. Apoi se adaugă roșii proaspete și se prășește puțin, vreo 10-15 minute. Apoi se adaugă bulion vegetal, desigur. Dacă este vorba de 4 litri de bulion, adăugăm un pahar de orez, bulgur și două pahare de linte roșie. Astea se lasă 20 de minute până toate ingredientele se fierb. Consistența se obține cu ajutorul blenderului", spune bucătarul Emil Bojescu. 

La felul doi putem să preparăm broccoli pe pat de cușcuș. Este ușor de gătit și ne ia maximum 20 de minute.  

”Când este vorba de baza conopidei să o tăiem în rondele și obținem un steak, cu toate că e atributiv unei bucăți de carne, dar suntem totuși în post. Avem cușcuș. Adăugăm iarăși multe ierburi. E vorba de pătrunjel, mentă”, a declarat bucătarul Emil Bojescu

Salata putem să o preparăm din frunze, avocado, semințe, dar și măsline.

”Avem avocado.  Avem roșii cherry, avem măsline, avem nuci, avem semincioare de floarea soarelui, avem un mixt de bulgur și kinoia. Kinoia este un produs foarte sănătos”, a declarat bucătarul Emil Bojescu

Timp de 40 de zile de post, credincioşii vor trebui să se abţină de la mâncarea de dulce, dar şi de la multe alte lucruri. Aceasta este perioadă în care trebuie să facem cât mai multe fapte bune pentru semenii noştri, să-i cerem iertare lui Dumnezeu pentru păcatele noastre, să mergem des la biserică și să ne împăcăm cu persoanele cu care suntem certați.

Fluxul de știri
0