Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru șoferii moldoveni din Franța - Veți fi spionați de sute de camere

CC0 / Pixabay / ollis_picture / Cameră de supraveghere - Imagine simbol
Cameră de supraveghere - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sute de camere de înaltă tehnologie vor fi instalate în acest an pe şoselele din Franţa, unde trei sferturi dintre camere au fost vandalizate de la începutul protestelor „vestelor galbene”, care au izbucnit acum câteva luni.

CHIȘINĂU, 12 apr – Sputnik. Camerele, instalate pe stâlpi de patru metri înălțime, au fost testate în Marsilia și Strasbourg, iar 400 dintre acestea vor fi instalate în acest an şi de trei ori mai multe vor fi instalate anul viitor, potrivit thelocal.fr.

Dispozitivele sunt capabile să vă înregistreze nu numai viteza, ci și o serie de alte greșeli, cum ar fi vorbitul la telefon în timp ce conduceți, virajele bruşte, lipsa centurii de siguranță sau depășirea la dreapta, care este ilegală în Franța.

Șofer la volan - Sputnik Moldova
Societate
Vin zile grele pentru șoferi: Anunţ important făcut de INP

Dar, pe termen scurt, camerele, al căror nume de marcă este Mesta Fusion 2 și care pot monitoriza simultan opt benzi de trafic și mai multe vehicule, vor fi utilizate numai pentru a înregistra viteza maşinilor.

De asemenea, vor exista patru camere de momeală la fiecare dintre cele operative, dar cele de momeală și cele reale vor fi schimbate în mod regulat pentru a împiedica șoferii să-și dea seama care sunt cele care îi vor înregistra încălcând legea.

Se consideră că noile camere vor fi mult mai greu de vandalizat decât cele existente.

Guvernul francez a avertizat săptămâna trecută cu privire la o creștere abruptă a numărului de decese cauzate de accidente rutiere în luna februarie, în contextul mişcării vestelor galbene, în timpul căreia trei sferturi dintre camerele pentru înregistrarea vitezei de pe drumurile ţării au fost vandalizate sau scoase din funcţiune în ultimele luni.

Cifrele oficiale arată că 253 de persoane au fost ucise pe drumurile din Franța în februarie, o creștere cu 17,1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Fluxul de știri
0