Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția lui Snowden la arestarea lui Assange: Este un moment sumbru - Video

© REUTERS / Glenn Greenwald/Laura Poitras Edward Snowden
Edward Snowden - Sputnik Moldova
Abonare
Arestarea fondatorului WikiLeaks Julian Assange este ”un moment sumbru pentru libertatea presei”, consideră fostul agent american Edward Snowden.

CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. Avertizorul de integritate Edward Snowden a comentat arestarea lui Julian Assange de la Londra, anunțând că imaginile postate de autoritățile Ecuadorului care îl predau poliției britanice constituie "un moment sumbru pentru libertatea presei".

”Criticii lui Assange se pot mândri, dar acesta este un moment sumbru pentru libertatea presei, “ a scris el pe pagina sa de Twitter.

​Potrivit lui, imaginile în care ”jurnalistul este scos din ambasadă” vor ajunge în cărțile de istorie.

Poliția britanică a anunțat oficial că l-a arestat pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, după ce acesta a părăsit Ambasada Ecuadorului. WikiLeaks a acuzat Ecuadorul de încetarea ilegală a azilului politic al lui Assange, încălcând dreptul internațional, ceea ce a dus la arestarea sa de către autoritățile britanice.

În prezent, Assange se află în arest la un sector de poliție, potrivit forțelor de ordine din Londra.

Fluxul de știri
0