Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vecinii gălăgioși trebuie disciplinați: Iată cum pot fi puși la respect

© Sputnik / Miroslav RotariBoris Druță
Boris Druță - Sputnik Moldova
Abonare
Există situații în care unele persoane nu știu cum să procedeze atunci când sunt deranjate de zgomotele vecinilor. Avocatul Boris Druță a explicat cum trebuie să reacționați în situații de conflicte cauzate de vecinii gălăgioși.
Vecinii gălăgioși trebuie disciplinați: Iată cum pot fi puși la respect

Fiecare cetățean trebuie să știe că tulburarea liniștii în timpul nopții, de la ora 22:00 până la ora 07:00, este interzisă. Acțiunile care produc zgomote, cum ar fi cântarea cu voce ridicată, semnalizarea acustică, folosirea cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuințe sau în locuri publice sunt acțiuni care duc la tulburarea liniștii oricărei persoane.

Astfel, dacă în intervalul cuprins între orele 22:00 și 07:00 sunteți deranjat de zgomotul și gălăgia produsă de către vecini, sunteți în drept să chemați poliția imediat ce ați semnalat această situație.

"La fața locului se va prezenta un inspector de sector, care este obligat să cerceteze cazul. În baza probelor acumulate, el va decide dacă e cazul să întocmească sau nu un proces-verbal cu privire la contravenție", a subliniat avocatul Boris Druță.

Tulburarea liniștii constituie o contravenție ce atentează la ordinea publică și la securitatea publică, normă care este reglementată de prevederile art. 357 din Codul Contravențional al Republicii Moldova și se sancționează cu amendă de la 750 la 1600 de lei, aplicată persoanei fizice, sau cu amendă de la 5000 la 7500 de lei, aplicată persoanei juridice.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0