Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Fondatorul „WikiLeaks”, Julian Assange, a fost arestat de poliția britanică

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Arestarea fondatorului „WikiLeaks” vine după o dezvăluire făcută de platforma „whistleblowing” precum că Assange fusese spionat, datele fiind transferate, probabil, către Statele Unite ale Americii.

CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. Ecuadorul retrage azilul pentru fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a anunțat președintele țării.

​Poliția britanică a anunțat oficial că l-a arestat pe fondatorul „WikiLeaks”, Julian Assange, după ce acesta a părăsit Ambasada Ecuadorului.
„WikiLeaks” a acuzat Ecuadorul de încetarea ilegală a azilului politc pentru Assange, încălcând dreptul internațional, ceea ce a dus la arestarea sa de către autoritățile britanice.
În prezent, Assange se află în arest la un sector de poliție, potrivit forțelor de ordine din Londra.

„Astăzi, Julian Assange de 47 de ani, a fost arestat de colaboratorii Poliției din Londra în ambasada Ecuadorului, în baza ordinului emis Curtea Magistraților din Westminster, pe 29 iunie 2012, pentru neprezentarea la ședința de judecată”, se spune în comunicatul poliției.

“Acesta se află în arest în sectorul din centrul Londrei, unde va rămâne până la prezentarea lui la Curtea Magistraților din Westminster”, a anunțat Scotland Yard.

Fluxul de știri
0