Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarație: Assange a fost arestat „în legătură cu o cerere de extrădare din partea SUA”

© REUTERS / HENRY NICHOLLSJulian Assange
Julian Assange - Sputnik Moldova
Abonare
Un avocat al fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a confirmat faptul că arestarea acestuia are parțial legătură cu o cerere de extrădare din partea Statelor Unite.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Într-o postare pe Twitter, avocata Jen Robinson a declarat că arestarea lui Assange la Londra nu a avut loc „doar pentru încălcarea condițiilor de eliberare pe cauțiune, ci și în legătură cu o cerere de extrădare din partea SUA”.

​Într-o nouă postare pe Twitter, Robinson a mai spus că mandatul de arestare din partea SUA „a fost emis în decembrie 2017 și este pentru conspiraţie cu Chelsea Manning” la începutul lui 2010.

​De asemenea, într-o postare pe contul oficial de Twitter al WikiLeaks se spune că Assange a fost arestat „în vederea extrădării în Statele Unite pentru cea ce a publicat (documente clasificate, n red.)”.

​În 2010, Assange a publicat o înregistrare militară americană clasificată, numită „Crimă colaterală”, în care un elicopter american de luptă Apache deschide focul și ucide 12 persoane, inclusiv doi angajați ai Reuters. Imaginile au fost furnizate către WikiLeaks de către soldatul american Chelsea Manning, care a fost ulterior judecată de un tribunal american și condamnată la 35 de ani de închisoare.

 

Fluxul de știri
0