Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cuznețov: Fără anticipate, zarurile au fost aruncate, vom avea o coaliție PD - PSRM

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Cuznețov
Alexandru Cuznețov  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Expertul în drept Alexandru Cuznețov a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre șansele redusă ca în Moldova să se desfășoare alegeri parlamentare anticipate. Expertul a spus că la ora actuală, reieșind din comportamentul pe care îl au jucătorii politici, șansele unor alegeri parlamentare sunt minime.
Cuznețov: Fără anticipate, zarurile au fost aruncate, vom avea o coaliție PD - PSRM

„Suntem în fața unui fapt împlinit: în culise negocierile s-au încheiat, dar au rămas posibil niște detalii mici legate de anumite funcții care n-au relevanță pentru formarea coaliții. Astăzi nici o formațiune care a acces în Parlament nu este gata de alegeri anticipate, iar în condițiile când aceste alegeri s-ar suprapune peste cele locale, riscurile ar fi și mai mari”, a spus expertul.

El a declarat că cel mai probabil vom avea o coaliție între PD și PSRM, unde socialiștii vor avea o reprezentare minoră în garnitura de guvernare pentru că această formulă îi  avantajează pe socialiști la capitolul asumarea de responsabilități în fața propriului electorat.

„Democrații sunt gata să le ofere socialiștilor funcția de președinte al Parlamentului și cele două portofolii la Externe și Apărare. Cât privește o eventuală preluare a SIS de către socialiști, cred că nu va fi posibil pentru că este un buton prea important pentru a fi partajat”, a mai declarat Cuznețov.

Deși a trecut suficient timp de la alegerile parlamentare, partidele politice care au acces în Parlament nu pot ajunge la o înțelegere în ceea ce privește formarea unei coaliții majoritare. Anterior, Andrei Năstase și Maia Sandu au reiterat că blocul ACUM nu va face coaliţie nici cu PDM, nici cu PSRM pentru formarea unei majorităţi parlamentare. Partidul Socialiștilor a invitat astăzi Blocul Politic ACUM pentru a discuta formarea majorității parlamentare și învestirea unui nou guvern pentru Republica Moldova.

Autor: Eduard Maciac

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0