Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cerșetori în Capitală: Adevărul despre femeile cu copii în brațe – Detalii

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaCerșetor
Cerșetor - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea femeilor care cerșesc pe străzile Capitalei cu copii în brațe nu sunt din Chișinău și practică această îndeletnicire pentru că în felul acesta pot câștiga bani fără a munci.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Cu siguranță, ați văzut de mai multe ori pe stradă femei care cerșesc cu copii în brațe. De cele mai multe ori, acestea vin în Capitală din alte localități ale țării. Pentru ele, cerșetoria este o modalitate de a câștiga bani mai ușor, fără să depună prea mult efort.

Lucia Caciuc Roșioru - Sputnik Moldova
Cât câștigă mamele care cerșesc în stradă: Dacă își iau copiii, primesc mai mulți bani

Chiar dacă au un acoperiș deasupra capului în localitățile de baștină, acestea aleg totuși să bată străzile prin Chișinău și să-și folosească copii pentru a sensibiliza trecătorii să le dea mai mulți bani.

Șefa interimară a Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc Roșioru, a relatat pentru Sputnik Moldova detalii din discuțiile pe care le-a purtat cu mamele venite de la sate, care cerșesc în stradă cu copiii în brațe.

Una dintre cerșetoare i-a povestit că nu are unde locui, nu are cu ce să-și întrețină copilul și nici statul nu o ajută. De regulă, aceasta este explicația pe care o dau de cele mai multe ori femeile cerșetoare.

Lucia Caciuc Roșioru a luat legătura cu primarul localității de unde este femeia. Primarul i-a confirmat că, de fapt, această familie s-a ocupat mereu cu cerșitul. Maturii niciodată nu și-au dat interesul să muncească și să câștige un ban pentru a întreține copiii.

"Ei se află în zona lor de confort și mereu așteaptă că cineva va munci și le va oferi bani", a subliniat invitata.

Mai mult decât atât, Lucia Caciuc Roșioru i-a propus unei cerșetoare cu copil să lucreze în calitate de dereticătoare în cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului. Când a aflat ce salariu va primi, femeia a răspuns că nu are de gând să muncească pentru acești bani.

"Noi vom întreprinde toate măsurile care ne stau la îndemână. Vom punem în funcțiune toate mecanismele pentru a îmbunătăți situația, pentru că există posibilitatea de a ajuta aceste familii dacă nu cu bani, atunci cu produse sau haine. Sunt persoane care sunt deschise să ajute aceste familii, organizații neguvernamentale, proiecte prin care putem ajuta. Important este ca ele să-și dorească o schimbare", a spus ea.

Lucia Caciuc Roșioru îndeamnă oamenii să nu le dea bani acestor femei și să apeleze imediat la Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului atunci când văd cerșetoare cu copiii în brațe.

Fluxul de știri
0