Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Uniunea Eurasiatică sau cea Europeană: Ce aleg moldovenii - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova, încotro: Iată ce cred cetățenii moldoveni despre vectorul de dezvoltare al țării.

CHIȘINĂU, 9 apr - Sputnik. Numărul moldovenilor care susțin Uniunea Economică Euroasiatică este mai mare decât al celor care pledează pentru integrarea europeană. Asta arată datele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, la comanda Filialei din Chișinău a Institutului internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a CSI.

Rezultatele cercetării au fost prezentate marți la Chișinău. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum în cadrul căruia cetățenii ar urma să aleagă una dintre cele două opțiuni, atunci 40,4% s-ar pronunța pentru integrarea în UEEA, în timp ce pentru aderarea Moldovei la UE - 35,9% dintre cei chestionați.

Totodată, 11,1% dintre respondenți au declarat că nu ar vota nici pentru o formă de integrare, alte 3,5% nu ar participa deloc la scrutin, iar 9,1% nu au o opțiune clară.

Sondajul a fost realizat în perioada 22 martie - 5 aprilie 2019, la el au participat peste o mie de persoane din 81 de localități ale țării. Marja de eroare constituie 3%.

Fluxul de știri
0