Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful statului a prezidat ședința Comitetului Național Coordonator ”Victoria”

© Photo : Președinția Republicii MoldovaȘeful statului a prezidat ședința Comitetului Național Coordonator "Victoria"
Șeful statului a prezidat ședința Comitetului Național Coordonator Victoria - Sputnik Moldova
Abonare
În anul curent, sub patronajul președintelui Republicii Moldova, pe întreg teritoriul țării, se desfășoară un șir de acțiuni consacrate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat ședința Comitetului Național Coordonator ”Victoria” în cadrul căreia s-a discutat subiecte cu privire la organizarea acțiunilor consacrate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

22 iunie - începutul Marelui Război pentru apărarea Patriei - Sputnik Moldova
Video
22 iunie: Ca azi a început Marele Război pentru Apărarea Patriei

Potrivit unui comunicat al Președinției, părțile au vorbit despre pregătirea și organizarea pe data de 13 aprilie, la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”, a ceremoniei de reînhumare a osemintelor a 35 de soldați care au murit în luptele pentru eliberarea Moldovei de sub ocupația nazistă.

De asemenea, s-a decis renovarea, sub egida Președintelui Moldovei, a Complexului Memorial „Eternitate” și a monumentului „Eliberarea” din fața Academiei de Științe a Moldovei.

Totodată, în cadrul ședinței s-a discutat despre organizarea, pe data de 9 mai, la Chișinău, a Marșului ”Regimentul Nemuritor”. La eveniment vor fi invitați toți doritorii. În aceeași zi va avea loc un concert grandios și o expoziție a tehnicii militare.

În anul curent, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, pe întreg teritoriul Moldovei, se desfășoară un șir de acțiuni consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă.

Fluxul de știri
0