Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bărbații trăiesc mai puţin decât femeile: OMS explică de ce

CC0 / Pixabay / DanielaJakob / Мужчина
Мужчина - Sputnik Moldova
Abonare
Experții din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății s-au întrebat despre diferiţa dintre speranța de viață a bărbaților și femeilor. Studiul lor, rezultatele căruia au fost publicate de Der Spiegel, au stabilit șase motive pentru care bărbații trăiesc mai puţin.

BUCUREŞTI, 8 apr - Sputnik. Der Spiegel a publicat un raport al experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), explicând de ce speranţa de viaţă a bărbaţilor este inferioară celei a femeilor. 

Алкоголизм - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată ce au pățit mai mulți bărbați din Capitală de ziua femeilor – Video

Experții spun că se nasc mai mulți băieți decât fete, dar relația se schimbă pe parcursul vieții, deoarece bărbații mor mai devreme decât femeile.

Conform celei de-a doua observații, femeile sunt mai sănătoase mai mult timp. Conform datelor furnizate de OMS, fetele născute astăzi pot conta pe o sănătate bună până la 65 de ani în medie, în timp ce băieții pot rămâne sănătoși până la 62 de ani.

În plus, există numeroase cauze pentru care speranța de viață a bărbaților este mai scurtă, bărbații fiind mai frecvent afectați de boli cardiace ischemice, accidente rutiere sau cancer pulmonar. Ca să nu mai vorbim de predispozițiile lor genetice.

Experții au subliniat, de asemenea, că diferențele sunt mult mai mari în țările bogate decât în țările sărace. Acest lucru este legat în principal de pericolele în timpul sarcinii și nașterii. În țările sărace, una din 41 de femei moare în timpul sarcinii sau la naștere, în timp ce în țările bogate afectează doar o singură femeie din 3500.

Cel de-al cincilea motiv pentru această speranță de viață diferită este, potrivit experților, sinucideri și crime, care reprezintă o problemă importantă pentru America și Europa. Experții au menționat că bărbații devin victime ale crimei de cinci ori mai des decât femeile.

În cele din urmă, bărbații încep să aibă grijă de bolile lor mai târziu decât femeile. Suferind de aceleași boli ca și femeile, ele sunt tratate mai târziu și cedează unor boli periculoase detectate prea târziu.

Fluxul de știri
0