Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moscova, despre evenimentele din Libia - „Vom utiliza toate mijloacele posibile”

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaKremlin
Kremlin - Sputnik Moldova
Abonare
Kremlinul va utiliza toate mijloacele disponibile pentru a îndemna taberele politice din Libia să se abțină de la acțiuni violente, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitryi Peskov.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Rusia va utiliza toate mijloacele disponibile pentru a determina părțile în conflictul din Libia să se abțină de la acțiuni care ar putea să degenereze în vărsări de sânge, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov - Sputnik Moldova
Rusia
Dmitri Peskov: Statele Unite nu pot forța Federația Rusă să renunțe la politica suverană

”Partea rusă va utiliza evident toate mijloacele disponibile pentru a determina părțile să renunțe la orice acțiuni care ar putea să provoace vărsări de sânge și decesul în rândurile populației civile”, le-a spus Peskov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă Rusia contactează cu mareșalul Khalifa Belqasim Haftar și dacă este gata să-și asume rolul de mediator în reglementarea situației din această țară.

Joi, mareșalul Khalifa Belqasim Haftar le-a ordonat forțelor armate să înainteze spre Tripoli pentru a-l „elibera de teroriști”. Unitățile armate ale lui Haftar au stabilit controlul asupra orașelor Ghiryan și Sorman, aflate mai la sud de capitala Libiei.

Forțele armate loiale guvernului de unitate națională, susținut de ONU și UE, au anunțat pe 7 aprilie demararea operațiunii militare Vulcanul Furiei, împotriva Armatei Naționale Libaneze a lui Haftar.

Fluxul de știri
0