Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Meseriile din domeniul tehnic, tot mai solicitate în rândul tinerilor din Moldova

© Sputnik / OsmatescoAnatol Tâțu
Anatol Tâțu - Sputnik Moldova
Abonare
Școala Profesională nr.10 pregătește specialiști în domeniul tehnic. Directorul școlii Anatol Țâțu a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că specialitățile predate în această instituție sunt necesare pentru economia țării, iar tinerii specialiști își găsesc cu ușurință un loc de muncă.
Meseriile din domeniul tehnic, tot mai solicitate în rândul tinerilor din Moldova

Școala Profesională nr.10 propune mai multe specialități, printre care: mecanic auto, electrician-electronist auto, electromontor la repararea și întreținerea utilajelor electrice, lăcătuș-electrician, electrogazosudor-montator, strungar multiprofil și altele.

Potrivit lui Anatol Țâțu, cea mai solicitată specialitate este cea de mecanic auto. Totodată, directorul instituției a precizat că, în ultimii doi ani, numărul studenților a crescut, iar pentru unele specialități sunt organizate și probe de concurs.

Mai mult decât atât, Anatol Țâțu susține că studenții își pot găsi ușor un loc de muncă, mai cu seamă că în primul an de studii aceștia au practica de producție în întreprindere. În cadrul acestei practici, mulți dintre angajatori vin cu propuneri atractive pentru studenți.

"Studenții sunt practic asigurați cu un loc de muncă după absolvire. Salariul unui tânăr specialist este de 5000 de lei", a menționat Anatol Țâțu.

La Școala Profesională nr.10 sunt instruiți studenții cu vârsta de până la 30 de ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0