Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tragedii pe şosele: Impact fatal pentru un tânăr din Cahul

© Sputnik / Rodion ProcaAccident ДТП
Accident ДТП - Sputnik Moldova
Abonare
Două accidente grave s-au produs duminica aceasta în ţară, trei persoane şi-au pierdut viaţa.

CHIŞINĂU, 7 apr – Sputnik. Zi neagră astăzi pe drumurile din ţară. Neatenţia la volan şi viteza excesivă au luat trei veţi.

Авария на трассе Анений Ной - Sputnik Moldova
Accidente
Accident groaznic la Anenii Noi: Morţi şi maşină transformată în morman de fiare - Foto

Prima tragedie s-a produs în dimineaţa zilei lângă localitatea Ţânţăreni, raionul Anenii Noi.

Se pare că șoferul unui automobilului care a provocat accidentul a adormit la volan. În urma ciocnirii cu un autobuz, şoferul şi pasagerul din maşină, un bărbat de 38 de ani și o femeie de 62 de ani, au murit pe loc.

Un alt caz tragic a avut loc în amiaza zilei de astăzi, în raionul Cahul, unde un motociclist care conducea cu viteză excesivă a pierdut controlul ghidonului și s-a izbit într-un autobuz de linie. Impactul a fost mortal pentru bărbatul de 34 ani, domiciliat în raionul Cahul. Poliţia menţionează că în momentul ciocnirii, în transportul public nu se afla nicio persoana.

INP atenţionează conducătorii auto că şofatul în stare de somnolență reduce atenția, afectează capacitatea de a lua decizii corecte într-un timp scurt și scade viteza de reacție în cazul necesității unei frânări bruște. Pentru a evita adormirea la volan și prevenirea urmărilor grave, inspectorii de patrulare le recomandă şoferilor să nu urce la volan atunci când sunt supraobosiţi sau dacă conduc, să oprească la marginea carosabilului și să facă o pauză.

Motocicliştii sunt sfătuiţi să conducă cu viteză redusă, să poarte cască de protecţie şi să se ferească de vehicule la viraje şi intersecţii – cele mai frecvente accidente de motocicletă sunt provocate de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

Fluxul de știri
0