Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salonul Internațional de Carte pentru Copii: Iată ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

© Sputnik / OsmatescoEugenia Bejan
Eugenia Bejan - Sputnik Moldova
Abonare
La cea de-a XXIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte pentru Copiii și Tineret participă edituri şi distribuitori de carte din Republica Moldova, România, Germania, China, Italia, Polonia, Federaţia Rusă, Belarus, Ungaria. Evenimentul va avea loc în perioada 11-14 aprilie 2019, la Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO.
Salonul Internațional de Carte pentru Copii: Iată ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

La ediția din acest an, vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască mai multe edituri din țară și de peste hotare, să afle noi titluri importante de carte, să participe la discuții și întâlniri cu scriitorii, la ateliere de creație, concursuri și întruniri profesionale.

În cadrul unui interviu acordat pentru radio Sputnik Moldova, directorul Bibliotecii Naționale pentru Copii "Ion Creangă", Eugenia Bejan, a declarat că la eveniment va fi prezent și ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

"Excelența sa le va citi copiilor o poveste foarte interesantă, va discuta cu ei despre importanţa lecturii și va răspunde la întrebările acordate de ei", a menționat Eugenia Bejan.

Totodată, pe parcursul evenimentului mai mulți scriitori cunoscuți precum Claudia Partole, Vasile Romanciuc, Nicolae Dabija și alții își vor lansa noile producții literare. Printre cele mai deosebite lansări se numără cartea despre marele compozitor Eugen Doga, dar şi o scriere consacrată distinsului scriitor pentru copii Spiridon Vangheli.

Mai mult decât atât, vizitatorii salonului vor primi în dar cartea-surpriză "Motanul cel cu 7 vieţi" semnat de scriitoarea Claudia Partole.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0