Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Făcea băi de soare pe o plajă din Iordania: Ceea ce a urmat, a șocat-o

© Sputnik / OsmatescoFelicia Roșca
Felicia Roșca - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnalista Felicia Roșca a povestit, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, despre aventurile din timpul călătoriilor în străinătate.

Jurnalista Felicia Roșca a călătorit în 34 de țări, în ultimii opt ani. Numai în acest an a reușit să viziteze Austria, Olanda, Belgia, Slovacia și Cipru. Își planifică din timp călătoriile, obicei care o ajută să facă rost de bilete ieftine și să călătorească cu un buget modest. Este îndrăgostită de Istanbul și Dubai, două orașe nemaipomenit de frumoase, unde turiștii sunt tratați cu mult respect.  

Turcia este una dintre țările unde Felicia Roșca revine des. Multe locuri sunt aici deosebite datorită încărcăturii istorice, iar mâncarea este delicioasă. Jurnalista spune că turcii sunt primitori și se străduiesc să-i impresioneze frumos pe turiști:

”Sunt deschiși cu turiștii și vorbesc mai multe limbi, nu doar engleza. Odată, în orașul Izmir, un negustor mă îndemna să cumpăr o carte despre istoria localității. I-am spus că voi cumpăra dacă are o carte în limba română. Spre surprinderea mea, avea cărți în română și chiar mi-a vorbit în această limbă. Turcii oferă servicii de calitate, și asta îmi place”.

În același timp, călătoriile în Dubai o inspiră și o încurajează pe Felicia Roșca să creadă în vise. Orașul impresionează prin arhitectura modernă și grădina de flori, care este una dintre cele mai mari și mai frumoase din lume.

”Dubai este un oraș al viitorului. Aici ai impresia că ești într-o altă lume, unde totul este posibil. La intrarea în cea mai înaltă clădiri din oraș scrie: ”Nimic nu este imposibil. Dacă visezi, toate visele se împlinesc”. Această inscripție m-a încurajat mult”, spune jurnalista.

În timpul călătoriilor, Felicia Roșca a avut parte și de momente jenante. De exemplu, a avut nevoie de protecția polițiștilor pentru a putea face băi de soare pe o plajă din Iordania, o țară arabă. Arabii au fost șocați să vadă o femeie în costum de baie, deși această ținută era permisă pe această plajă. Cum au reacționat, aflați din interviu.  

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0