Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă în toată Europa: Produs periculos, care poate cauza cancer

© Sputnik / Rodion ProcaMâină cu tatuaj
Mâină cu tatuaj - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Europeană a dispus interzicerea comercializării unui produs de risc, care poate provoca îmbolnăvirea de cancer şi afecta reproducerea.

CHIŞINĂU, 7 apr – Sputnik. Două tipuri de cerneală pentru tatuaje, produse în SUA, prezintă un pericol major pentru sănătatea populaţiei, fiind dispusă retragerea lor de pe piaţă.

Воздушные шарики - Sputnik Moldova
Societate
Alertă: Baloane cu mare risc pentru copii - afectează ficatul și sistemul reproductiv

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) avertizează că această cerneală poate cauza cancer şi recomandă insistent evitarea utilizarea ei. Sursa menţionează că, pe 5 aprilie curent, Comisia Europeană a prezentat lista produselor de consum cu riscuri grave, printre care și două produse chimice (cerneală pentru tatuaje).

Semnalul de alertă a fost transmisă de Italia. Autorităţile din această ţară au avertizat că produsul conține amine aromatice (amino-anisidină) care poate cauza cancer, mutații celulare și poate afecta reproducerea. Autorităţile au dispus interzicerea comercializării produsului.

Amintim că profesorului Wolfgang Bäumler din cadrul Departamentului de Dermatologie de la Universitatea din Regensburg (Germania) a atenţionat anterior că substanțele care se conțin în cerneala utilizată pentru tatuaje pot provoca de la simple alergii până la cancer.

Studii recente au arătat că doar două treimi din cerneala utilizată pentru tatuaje rămâne în piele, restul se răspândește în corp.

Fluxul de știri
0