Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

USM ghidează liceenii în alegerea unei meserii

© Sputnik / OsmatescoOtilia Dandara
Otilia Dandara - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai mulţi tineri își continuă studiile la Universitatea de Stat din Moldova, după ce participă la proiectul ”Student USM pentru o zi”.
USM ghidează liceenii în alegerea unei meserii

În ultima perioadă, tot mai mulți tineri preferă să-și continue studiile peste hotare. Lipsa de studenți a devenit o problemă acută pentru universităţile din țara noastră. Astfel, instituțiile de învățământ superior inițiază diverse activități și proiecte prin care încearcă să le demonstreze viitorilor studenți că și în Republica Moldova se pot face studii de calitate.

Universitatea de Stat din Moldova a inițiat un proiect inedit pentru viitorii studenți. Astfel, în luna martie, mai mulți liceeni din țară au participat la proiectul ’’Student USM pentru o zi’’.

Elevii au avut posibilitatea să-și aleagă o facultate, să asiste la un curs teoretic, să se implice în activitățile practice sau o lucrare de laborator, să ia masa gratuit în cantina universității și chiar să fie cazați în căminul studențesc. Ei au fost ghidați de către studenții voluntari USM.

’’Această activitate îi ajută pe tineri să-și proiecteze niște opțiuni profesionale, să facă o alegere corectă și rațională după absolvirea liceului’’, a menționat Otilia Dandara, prim-prorector USM.

Proiectul ’’Student USM pentru o zi’’ a ajuns la cea de-a III-a ediție, iar rezultatele acestei activități sunt uimitoare.

Otilia Dandara a subliniat că circa 80 la sută dintre liceenii care au participat anterior la acest proiect au ales să-și continue studiile la USM. În majoritatea cazurilor, absolvenții de liceu preferă să-și urmeze studiile la Facultatea Științe Economice și Facultatea de Drept.

Mai multe informații aflași din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0