Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Află cine va merge la finala Ligii Campionilor prin programul Fotbal Pentru Prietenie

© SputnikFotbal pentru prietenie
Fotbal pentru prietenie - Sputnik Moldova
Abonare
Concernul ”Gazprom”, sub egida FIFA și UEFA, pentru al doilea an consecutiv desfăşoară, prin intermediul Agenției Globale AGT Media, programul Fotbal Pentru Prietenie în Republica Moldova. Proiectul este susținut de Federația Moldovenească de Fotbal și Agenția de Presă și Radio, Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. În acest an, Republica Moldova a obținut patru cote de participare în cadrul programului Fotbal Pentru Prietenie. Trei copii, născuți în perioada aprilie 2006 - septembrie 2007 - un portar, un mijlocaș și un atacant - au fost selectați la concursul organizat luni, 1 aprilie, la Clubul Sportiv Buiucani din Capitală. Interesul față de program a fost unul foarte ridicat. Circa 40 de copii, legitimați în cluburile din Chișinău, Ungheni, Orhei, Edineț, au participat la etapa de selecție.

Astfel, în baza crietriilor aplicate de programul Fotbal Pentru Prietenie au fost desemnați următorii câștigători:

  1. Portar - Alexandru Targon (Dinamo MAI, Chișinău)
  2. Fundaș- Dumitru Diacov (FC Getica, Chișinău)
  3. Mijlocaș - Robert Rebeja (CF Măgdăcești, r-ul Criuleni)
  4. Tânăra jucătoare, Eugenia Răilean (ȘS Orhei), membra lotului național  Under-17, a completat lista delegației.

De asemenea, luni, 8 aprilie, cu începere de la ora 16:00, la Liceul Leonardo Da Vinci din Capitală va fi organizat un concurs de selectare a tânărului jurnalist, având obligatoriu anul nașterii în perioada aprilie 2006 - septembrie 2007. Persoana câștigătoare va trebui să demonstreze abilități de comunicare și de scriere în limba engleză, prestanță în fața camerei de filmat. Vor fi avantajați concurenții care au deja o experiență în domeniul jurnalismului, fie în calitate de prezentatori TV, fie a unor evenimente pentru copii, inclusiv cei care au oferit interviuri într-o limbă de circulație internațională.

În ziua concursului, copii urmează să prezinte un CV în limba engleză sau materialele video şi audio, în cazul în care au fost invitați la emisiuni.

Delegația Moldovei va participa la tabăra fotbalistică organizată la Madrid în perioada 28 mai - 2 iunie și va urmări meciul finalei Ligii Campionilor.

Mai multe detalii puteți afla de la organizatorul evenimentului de selecție în Republica Moldova, Dumitru Chitoroagă, la numărul de telefon 078844114.

Sputnik Moldova este partener media general al evenimentului pentru al doilea an consecutiv.

Fluxul de știri
0