Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ocean de foc - Situație excepțională, declarată în Coreea de Sud (Video/Foto)

CC0 / Pixabay / skeeze / Incendiu - Imagine Simbol
Incendiu - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Incendii de proporție au cuprins mai multe regiuni din Coreea de Sud, iar pe rețele de socializare sunt publicate mai multe imagini video și foto în care se vede un adevărat ocean de flăcări.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Mii de pompieri și militari din Coreea de Sud sunt implicați într-o operațiune de proporții pentru stingerea unor incendii uriașe, în urma cărora a decedat deja cel puțin o persoană, 11 au fost rănite, iar 4000 au fost evacuate.

Flăcările au izbucnit în provincia Gangwon, în apropiere de localitățile Sokcho și Gangneung, în munții din regiunea de Nord-Est, lângă frontiera cu Coreea de Nord.

“Este unul din cazurile rare când mașinile de pompieri sunt mobilizate la scară națională”, a declarat un oficial al serviciului de pompieri din Coreea de Sud, citat de Korea Herald.

Se presupune că incendiile au izbucnit din cauza unor transformatoare electrice defecte, flăcările extinzându-se din cauza rafalelor de vânt.

Imaginile apocaliptice au fost publicate de utilizatori pe rețele de socializare chiar din primele momente. Suprafața cuprinsă de foc depășește 525 de hectare, iar peste 200 de clădiri au fost cuprinse de flăcări în această vineri.

Flăcările din Sokcho au fost izolate, în timp ce o jumătate dintre incendiile din Gangneung au fost stinse de 872 de autospeciale și 3 251 de pompieri.

Vezi această postare pe Instagram

이거슨 재난영화의 한장면? #고성 #속초 #산불 #불바다🔥#자나깨나 #불조심 #꺼진불도다시보자

O postare distribuită de 김동화 (@oasis_kado) pe

În afară de aceasta, 16 500 de soldați, 32 elicoptere militare și 26 de autospeciale militare au fost implicate în operațiuni. Oficialitățile sud-coreene au alocat 3,52 milioane de dolari pentru operațiunile de stingere și curățire și 220 mii de dolari persoanelor evacuate.

Fluxul de știri
0