Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Culmea: În Republica Moldova chiar și consultanții procurorilor fac asta

Abonare
Un consultant din cadrul Procuraturii raionului Soroca se lăuda că îi poate influența pe oameni ai legii.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui consultant al procurorului din cadrul Procuraturii raionului Soroca.

Potrivit oamenilor legii, în septembrie 2017, învinuitul, susţinând că are influenţă asupra procurorului ce conducea urmărirea penală pe cauza penală în cadrul căreia o persoană bănuită a fost reţinută, a primit de la soţia acestuia bunuri materiale în valoare de 300 de dolari, precum şi 1000 de dolari pentru a fi transmise procurorului.

таможня Скулень - Sputnik Moldova
Societate
De unde se iau averile unor angajați ai Poliției de Frontieră – Iată ce a stabilit CNA

În schimbul acestora, inculpatul urma să convingă procurorul să nu depună un demers în instanţa de judecată privind aplicarea măsurii de arest preventiv.

Ulterior, învinuitul a mai pretins de la aceeași persoană încă 3500 de euro pentru a-i transmite procurorului şi judecătorului care examinează cauza penală, cu scopul de a se aplica o pedeapsă penală mai blândă pentru infracțiunea săvârșită.

Tot el, susţinând că are influenţă asupra procurorului care reprezenta învinuirea în cauza penală în care erau vizați doi locuitori ai raionului Soroca pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, a pretins, a acceptat şi a primit de la unul dintre făptuitorii pe caz 30 de mii de lei.

În schimbul acestora, el urma să influențeze procurorul să solicite în instanţa de judecată aplicarea unor pedepse mai blânde în privinţa inculpaților.

Învinuitul şi-a recunoscut vina în săvârșirea infracţiunilor încriminate, iar la moment se află în stare de libertate. El a fost suspendat din funcția deținută.

Inculpatul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 100.000 la 150.000 lei sau închisoare de până la cinci ani.

Fluxul de știri
0