Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Iată cât va costa o zi de odihnă în taberele din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariCentru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă
Centru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă  - Sputnik Moldova
Abonare
Guvenrul a decis cât va costa o zi de odihnă în taberele din Moldova și

CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Guvernul a anunțat care va fi costul orientativ al unei zile de odihnă pentru un copil în taberele din Moldova, care sunt finanțate din bugetul de stat. Un proiect în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței de miercuri a Cabinetului de Miniștri.

Vacanță, litoral, insulă, plajă - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Incredibil: Ce boală vă poate lovi dacă nu mergeți în vacanță

Astfel, în sezonul estival 2019, costul orientativ pentru o zi în taberele de odihnă și întremare a sănătății copiilor și adolescenților va fi de la 196,74 de lei. Potrivit notei informative, acesta a fost calculat în funcție de indicii de majorare a prețurilor în 2019.

Autoritățile din Moldova urmează ca până la 17 mai 2019 finalizeze lucrările de pregătire a taberelor de odihnă și întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor, iar a celor cu sejur de zi până la 1 iunie 2019, dotându-le cu inventarul și utilajul necesar. Totodată, acestea urmează să întreprindă toate măsurile necesare pentru extinderea reţelei de tabere de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor.

Cine va stabili prețul biletelor în taberele de odihnă

Finanţarea taberelor de vară pentru copii şi adolescenţi se va efectua din bugetul de stat şi bugetele locale, din sumele plătite de părinţi şi din resursele alocate de întreprinderi, organizaţii şi asociaţii.

Autorităţile fiecărei unităţi administrativ-teritoriale va stabili preţurile biletelor în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor din teritoriul administrat ținând cont de costul maxim al unui bilet în taberele de vară pentru copii şi adolescenţi care se va calcula în funcţie de durata schimbului, ținând cont de costul orientativ pentru o zi în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor.

Totodată, cu excepţia biletelor de odihnă repartizate de Casa Naţională de Asigurări Sociale, autorităților administrației publice li se recomandă să acorde gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii pentru copii şi adolescenţii din familiile beneficiare de ajutor social, în conformitate cu Legea nr. 133/2008 cu privire la ajutorul social. Restul biletelor urmează a fi vândute doritorilor cu 20% din costul total al biletului.

Ministerul Afacerilor Interne va asigura ordinea şi securitatea publică în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor, inclusiv escortarea, în modul stabilit, a vehiculelor care vor transporta copiii şi adolescenţii.

Fluxul de știri
0