Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultatele perchezițiilor din această dimineață: Câte persoane au fost reținute

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaCătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Doi angajați ai INP Nord au fost astăzi reținuți de oamenii legii. Aceștia sunt suspectați de corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Procurorii anticorupție și ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI au desfășurat  percheziţii la biroul și domiciliul unor angajați ai Inspectoratul Naţional de Patrulare din orașul Bălți.

Cătușe și bancnote - Sputnik Moldova
Societate
Ultimă oră: Percheziții la Regimentul Național de Patrulare Nord al INP

Cei doi angajați sunt bănuiți de corupere. Aceștia au pus la cale scheme de estorcare a unor taxe ilicite de la subalterni pentru a facilita activitatea acestora prin care era favorizat și protejat fenomenul corupției în rândurile angajaților din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare.

Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa 6 luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale pentru trafic de influență, corupere pasivă și corupere activă. Astfel, în baza materialelor și probelor acumulate, ofițerii SPIA, în comun cu procurorii anticorupție, au efectuat o serie de percheziții în automobilele, domiciliile și birourile de serviciu ale persoanelor bănuite.

Doi angajați din cadrul Regimentului de patrulare ”Nord” al INP al IGP și o persoană civilă au fost reţinuți pe un termen de 72 de ore, iar alți bănuiți sunt cercetați în stare de libertate.

Fluxul de știri
0